sušené hrušky

24. června 2008 v 7:33 | babča |  konzervujeme2
sušené hrušky
Image and video hosting by TinyPic
Sušíme zralé hrušky s pevnou dužinou.Jen výjimečně je loupeme.Jenom tehdy, pokud je slupka velmi tvrdá a nevzhledná,vykrojíme jádřince a pokrájíme na plátky. Nelou­pané hrušky ukládáme do okyselené vody,chuť a vzhled sušených hrušek zlepšíme tím,že je před sušením ponoříme do koncentro­vaného cukrového sirupu. V 0,51 horké vody rozpustíme 1 kg krystalového cukru, do hor­kého sirupu vložíme hrušky a necháme vol­ně chladnout. Pak hrušky scedíme. necháme okapat a sušíme.Hrušky sušíme a skladujeme stejně jako jablka.
zpět
 


Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články