Růžičková kapusta

23. července 2017 v 8:57 | babča
Růžičková kapusta je pro nás záhumenkáře skvělá zelenina už jenom proto,že ji na podzim ze záhonu nemusíme sklízet,klidně si na záhoně vegetuje i když je venku sníh a mrazík,taky se momentálně ve větší míře objevuje v obchodech,tak jsem oprášila starý osvědčený recept
Image and video hosting by TinyPic
Zapečené kapustičky
Připravíme si 1/2kg kapustiček,5 klasicky uvařených na kolečka nakrájených brambor,1 jemně nasekanou cibuli,přibližně 30dkg uvařené a obrané maso z uzených kosti,tuk na vymazání zapékací mísy
Na omáčku
2lžíce másla,2lžíce hladké mouky,3dcl uzeného vývaru,2dcl smetany,15dkg nastrouhaného sýru,sůl,pepř.
postup
Kapustičky spaříme vařící vodou,necháme okapat a pak dáme asi 10minut povařit,pak opět slijeme a necháme okapat,vymažeme mísu a rozložíme uvařené kapustičky,na kolečka nakrájené brambory,obrané maso z uzených kosti a jemně nasekanou cibuli,vše promícháme, připravíme si omáčku z másla a mouky uděláme světlou jíšku,zalijeme ji uzeným vývarem,osolíme,opepříme za stálého míchání krátce povaříme,pak přilijeme smetanu omáčku přivedeme k varu přisypeme sýr a povaříme až se sýr rozpustí,připravenou směs v míse omáčkou přelijeme,mísu přiklopíme víkem nebo alobalem,nebo pečícím papírem podle toho co máte po ruce,dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně na 180stupnˇů asi 45 minut až se na povrchu udělá nazlátlá krustička.